1. Irroita palju vetoautosta ja valitse paljulle tasainen alusta. Muista lukita kärryn aisa varkauksien estämiseksi. Paljun etupää voi olla aavistuksen (2-3 cm) alempana kuin perä. Näin vesi kiertää kaminassa paremmin!
  2. Laske tukijalat (4 kpl) alas ja aseta “tassujen” alle paljun mukana olevia vanerilappuja tarpeen mukaan niin, että palju asettuu jo suht tukevasti paikoilleen. Palju laskeutuu lopullisesti tukijalkojen varaan sen täyttyessä. Löysää perävaunun nokkapyörä, ettei paino kohdistu siihen paljun täyttyessä. HUOM. HUOLEHDI MYÖS ETTÄ RENKAAT PYSYVÄT MAASSA.
  3. Täytä palju vedellä. Katso että pohjahana sekä kaminan hana ovat kiinni. Tyhjänä olevaan altaaseen menoa tulee välttää, mutta jos on tarvetta mennä, niin maksimissaan 1 henkilö! Paljun tulee täyttyä väh. 5cm ylemmän läpivienitiaukon yläpuolelle, mutta älä täytä piripintaan, koska altaaseen mentäessä vesi tulee yli.
  4. Asenna piippu sekä sadehattu kaminaan ja sytytä tuli. Kaminaa ei saa sytyttää ennen kuin allas on täytetty!! Vajaana olevan paljun lämmittäminen sulattaa kaminan !!!
  5. Lämmitettäessä pidä kansi paljun päällä. Kansi kiinni palju lämpenee huomattavasti nopeammin. Lisää puuta ja anna veden lämmetä n. 37-39°C asteeseen. Lämmitysaika vaihtelee veden alkulämpötilan ja lämmityksessä käytettävän puun mukaan. Aikaa kannattaa varata n. 2-4 h.
  6. Jos haluat käyttää altaassa olevaa allasvaloa, kytke virtajohto pistokkeeseen. Varo istumista ylimmän veden tuloaukon edessä tulen ollessa kaminassa, kaminasta tuleva vesi on todella kuumaa!!
  7. Noudata varovaisuutta paljun käytössä. Muista valvoa mikäli lapset käyttävät paljua. Varo liukastumista etenkin talvella huom. raput voivat myös olla liukkaat. Paljun käyttäjänä vastaat itsesi ja muiden turvallisuudesta, sekä paljun rikkoontumisesta vääränlaisen käytön seurauksena. Kun taitat alimman portaan käyntiasentoon varmista että portaan saranat ovat pohjassa.
  8. Paljun tyhjennys: Huolehdi että tuli on sammunut kaminasta ja aloita tyhjennys vasta sen jälkeen (muutoin kamina voi sulaa). Avaa ensin paljun pohjassa oleva hana ja anna paljun tyhjentyä. Lopuksi voi myös avata kaminan hanan ja laskea kärryn etupään ihan alas että kaikki vesi valuu kaminasta pihalle. Paljussa/kaminassa oleva vesi ei saa jäätyä. VUOKRAAJA VASTAA SIITÄ ETTÄ VESI EI PÄÄSE JÄÄTYMÄÄN PALJUUN TAI KAMINAAN.
  9. PALJU ON EHDOTTOMASTI PUHDISTETTAVA ENNEN PALAUTUSTA! Paljun voi puhdistaa vesiletkulla tai painepesurilla ja puhdistuksessa voi käyttää kotitaloudessa käytettäviä puhdistusaineita (ei raakaa kloriittia). Hangata voi pehmeillä räteillä, mopilla tai sienellä. Hankaavia karheita materiaaleja ei saa käyttää. HUOM. HUUHDO MYÖS KAMINAAN YLÄ- JA ALAPUTKISTO KIERRÄTTÄEN LETKULLA PUHDASTA VETTÄ LÄPI. Puhdistamattoman paljun palautuksesta veloitamme 50 € siivouskulut.
  10. Nosta tukijalat, irroita piippu ja laita kansi paikalleen ja kiristä se liinoilla. Paljun sisällä ei saa kuljettaa mitään.

HUOM! Paljun oltava täysin tyhjä vedestä siirrettäessä!